Killerbody? wat moet je doen?

Hard of zacht? Wat wil je liever?

Killerbody! Voor een vrouw is het echt extra extra moeilijk om er gespierd uit te zien of een sixpack te hebben. Weet je waarom?
Omdat je als vrouw nu eenmaal een hoger vetpercentage hebt. En dat is niet voor niks. Het maakt je namelijk vrouwelijk. Je voelt lekker zacht en je hebt mooie ronde vormen. Precies zoals een man dat wilt bij een vrouw.

Nee, ik ben dus niet zacht, mijn lijf is keihard. En dat voelt voor een man dus helemaal niet lekker, en zeker niet vrouwelijk. Maar maakt mij niet uit. Ik ben (zo) egoïstisch en ik wil alleen maar sporten. Dat is mijn verslaving. En dat een man dan denkt: hè gatver dat voelt niet lekker. Tja dat is dan zijn probleem.

Heb jij alle tijd?

Mijn hele leven sport ik al, van kinds af aan. En ik sport niet gewoon, want er zijn wel meer mensen die van kinds af aan sporten. Nee, ik ben altijd de fanatiekste. Ik ging en ga altijd net iets verder dan een ander. Bij mij stopte een training niet na de training. En ik sportte en sport elke dag. Ja, ook als kind al.

En ik heb nog nooit, maar dan ook nooit gedacht over hoe mijn lichaam eruit zou moeten zien. Of mezelf afgevraagd heb ik nou een killerbody? Want dat is en was helemaal niet belangrijk. Ik wilde de beste ergens in zijn. Er is niet 1 topsporter die denkt: o jee hangen mijn billen of heb ik een buik? Of o jee, ik moet mijn armen meer trainen want ik zie geen contouren. Nee!!! Als je met een sport bezig bent, wil je beter worden in die sport. Behalve bij bodybuilding want dan gaat het er alleen maar om hoe je eruit ziet.

Toen ik bevallen was van mijn eerste kind, ging ik elke dag skaten met de kinderwagen. En nee niet om weer terug in shape te komen. Want eerlijk gezegd was ik voor mijn zwangerschap in shape, dus is het na je zwangerschap zo weer terug. Nee ik vond het heerlijk om te gaan skaten met die kleine. Hij sliep er goed op en ik was weer lekker bezig. Waardoor ik super snel al mijn lessen in de sportschool kon geven, want ja dat is het leukste voor mij wat er is. Toen hij wat groter was, had ik een mountainbike met een speciaal zitje en ging ik mountainbiken op het strand. Want ja, vergeet niet sporten is mijn werk, maar ook zeker mijn hobby.

Wat ik er dan voor heb moeten laten?

En nu denk je wellicht wat heb jij er doen voor moeten laten? Nou ik eigenlijk niks, want voor mijn gevoel laat ik er niks voor. Mijn leven is namelijk sport. Maar als dat niet zo is en voor de meeste die dit lezen is dat het geval. Dan zou je er dus heel veel voor moeten laten. Want ja, ik zit ‘ s avonds nooit op de bank. Dus ik heb geen tijd om te snacken. Ik kan dus niet zo vaak naar mijn vriendinnen om gezellig wijntjes te drinken. Ik zit niet op kantoor of thuis waar je ook veel verleidingen hebt qua eten.

Nee sterker nog, ik moet erop letten dat ik wel de tijd neem om te eten. Maar eten is voor mij dan ook wel echt eten. Want ik heb wel voedingstoffen nodig. En die voedingstoffen die ik nodig heb, zitten nu eenmaal niet in vet eten. En nu hoor ik je al denken maar ik eet niet veel vet. Nee, sterker nog ik hoor juist heel vaak dat mensen te weinig eten. En wat ze dan eten is niet in verhouding. Een gebalanceerde voedingspatroon is belangrijk.

Dieet?

Aangezien ik toch veel vragen krijg over voeding, ben ik mij er toch eens in gaan verdiepen. En ben ik 1,5 jaar bezig geweest om iets te vinden waar ik als personal trainer achter sta. Geen gekke dingen, dat je geen koolhydraten mag en alleen maar aan de pitjes en weet ik veel wat mag zitten. Wat een onzin. Wat ik heb gemerkt is dat mensen eigenlijk niet meer precies weten hoe en wat ze moeten eten. En nu heb ik een eindelijk een manier gevonden om je daarmee te helpen.

Krijg ik dan een killerbody?

Nee! Als je plezier krijgt in sporten, als het verslavend wordt, dat je dan als vanzelf meer gaat sporten en als volgende stap naar je eten gaat kijken. Veel belangrijker vind ik dat je lekker in je vel zit, en je fit en gezond voelt! Wat ik een killerbody dan eigenlijk?

Dus het moraal van het verhaal is eigenlijk. Als je doet wat je leuk vind komt de rest vanzelf.

Wil je meer informatie over wat ik allemaal doe? Neem dan contact met mij op.

Groetjes Mariska

Chat openen
Goedendag,
Waarmee kunnen we u helpen?