Killerbody? of lekker in je vel?

Killerbody? Of lekker in je vel? Wat vind jij belangrijk? Ook ik heb de afgelopen jaren veel meegemaakt. Een scheiding, ontslag overlijden van mijn vriendinnen. Voor mij is sporten echt een uitlaadklep. Juist als ik niet lekker in mijn vel zit ga ik sporten.

Ik weet dat voor veel mensen dat juist een excuus is om niet te gaan sporten. Dus wanneer er iets vervelends in je leven gebeurt. Is sporten het eerste wat er bij inschiet. Waardoor je een sportabonnement hebt en eigenlijk nooit meer gaat.

Wat ik ook heel veel hoor, dat eten dan een vriend kan worden of het juist niet eten.

Waarom werkt sporten voor mij?

Door te sporten maak je endorfine aan. Endorfine wordt ook wel het geluk stofje genoemd voor je hersenen. Endorfine maak je natuurlijk niet alleen aan door te sporten. Maar aangezien ik sporten zo ontzettend leuk vind is dat wel voor mij de manier om lekker in mijn vel te zitten. Wil je meer weten over Endorfine? Lees er meer over  https://www.nlbewustgezond.nl/gezonde-levensstijl/neurotransmitter/endorfine/

Geen tijd, zin of fut? 

En ja tuurlijk ik hoor je denken, voor jou is het je werk. Ja, dat klopt. Dat is nu inderdaad wel. Dit zou je ook als nadeel kunnen zien :). Maar ik begrijp heel goed dat wanneer je de hele dag gewerkt hebt, koken, kinderen dat je het liefst op de bank ploft met je voeten omhoog. En dat is natuurlijk prima. En dat kan natuurlijk best twee of drie avonden. Maar geloof me je gaat je zoveel beter en energieker voelen als je toch die sportschoenen aantrekt en wel gaat sporten.

Moment voor jezelf!

Bedenk wel, het is een momentje voor jezelf. Je hebt eindelijk “ik” tijd. En ervaar het dan ook op die manier. Het is maar een uur! Hoe fijn is het,  een uur voor jezelf? Wellicht kun je je het nu helemaal niet voorstellen, maar als je er even doorheen bent komt er zelfs een moment dat wanneer je niet kan gaan sporten je gewoon rot voelt.

Maar welke sport, moet ik dan gaan doen?

Goeie vraag! Dat is natuurlijk lastig voor mij om van deze kant in te schatten. Door met iemand te praten en ook echt te luisteren hoor ik tussen de regels door wat je leuk zou kunnen vinden. Als je dat zou willen weten neem dan contact met mij op. Vaak is het zo dat mensen gelijk beginnen met hardlopen (lekker makkelijk, en niet duur). Natuurlijk dat is ook zo. Maar of dat verstandig is?

Wel of niet hardlopen?

Als je nooit hebt hardgelopen en je bent wellicht iets zwaarder geworden, is dat het laatste wat ik zou adviseren. Blessures liggen gelijk op de loer. Je lijf is dat nu eenmaal niet gewend. Vaak begin je gewoon te snel, ben je gelijk kapot  en vraag je jezelf gelijk af; wat vinden mensen hier nou leuk aan?

Nee, overal kun je gratis proeflessen doen. Ga echt eens kijken wat je nou echt leuk vind, waar jij een glimlach van krijgt. En niet het gevoel dat je moet gaan sporten. Moeten is de slechtste motivatie. Vergeet niet je gaat sporten om lekker in je vel te zitten.

Chat openen
Goedendag,
Waarmee kunnen we u helpen?