Hoe ver ga jij?

Blog hoe ver ga jij?

Hoe ver ga jij?

 

Hoe ver ga jij? Voor het zogenaamde perfecte plaatje? Vandaag werd ik gewezen op een documentaire over fit girl. Persoonlijk heb ik deze documentaire tenenkrommend bekeken. Daarna kwam het programma “Ik durf het bijna niet te vragen”.  Een betere vergelijking kun je niet hebben. Alles draait tegenwoordig om uiterlijk.

Het eerste programma gaat over een meisje die in een paar maanden een fitnessfiguur wilt bereiken, hier heeft ze echt alles voor over. Dit is een wedstrijd waar je dan met meerdere dames op een podium staat en je lijf moet presenteren. Nou ja, dat is wat ze probeerde. Ze vergat echterhaar vrouwelijkheid te gebruiken toen ze op het kwam podium lopen met haar afgetrainde lichaam. Ze liep als een man op hoge hakken. Het gaat dus niet om alleen uiterlijk, het gaat er om hoe jij jezelf presenteert. Haar coach vond het heel gek dat ze geen prijs had gewonnen. Ik vind het persoonlijk nogal gek dat haar coach niet heeft gezien dat ze aan haar presentatie had moeten werken. De wedstrijd is inmiddels geweest en 3 maanden na de wedstrijd is ze voller dan ooit.

Ik durf het bijna niet te vragen!

Dit programma gaat juist over de imperfectie van mensen. En dan heb ik het niet over kleine lippen. Nee, deze mensen hebben een aangeboren afwijking, waar ze ook door middel van een operatie altijd een afwijking blijven houden. Hier moeten ze mee leren leven. En als je dan deze mensen in een interview ziet  hoe gelukkig zij zijn met zichzelf, daar geef ik pas een applaus voor.

Wat is perfect?

Wat is perfect? Er bestaat geen perfect in mijn ogen. Juist je oneffenheden maken je uniek. Dat tegenwoordig iedereen dezelfde lippen heeft, dezelfde wenkbrauwen, perfecte tanden, geen rimpels, etc. etc. Daar krijg ik echt de kriebels van. Zelf ben ik nu 42 jaar en ja ik zie ook echt wel dat ik rimpels krijg. Maar ik geloof niet dat ik jonger word geschat als ik die rimpels weg laat spuiten. Sterker nog, ik denk eerder dat mensen mij dan ouder gaan schatten.

Vaak zien mensen mij als een sterke, zelfverzekerde vrouw. En dat is mooi want dat is ook wat ik wil uitstralen. Maar kijk eens wat verder. Ga echt eens het gesprek aan met iemand dan kom je vele imperfecties tegen en dat is maar goed ook.

Gezond!

Begrijp mij niet verkeerd, ik houd wel van gezond. Wanneer je echt te zwaar bent is dit niet meer gezond, dat is voor mij een teken dat je niet goed voor jezelf zorgt. Hierdoor ontstaan vaak andere lichamelijke klachten. Zoals last van knieën, rugklachten, zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar vaak ook depressieve klachten. Vaak zit daar dus ook een heel verhaal achter. En daar kan zeker aan gewerkt worden. Zodat je lichamelijk en geestelijk weer in balans komt. Dat is voor mij altijd de uitdaging.

Chat openen
Goedendag,
Waarmee kunnen we u helpen?